Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[DOWNLOAD] "Minsta gemensamma nÀmnare" by Stig Larsson * Book PDF Kindle ePub Free

Minsta gemensamma nÀmnare

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Minsta gemensamma nĂ€mnare
  • Author : Stig Larsson
  • Release Date : January 17, 2020
  • Genre: Biographies & Memoirs,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 2202 KB

Description

TvÄ kvinnoöden i BohuslÀnsk jordbrukarmiljö flÀtas samman i en slÀkthistoria.Kvinnorna var ovetande om varandra genom livet, men förenades i livets slutskede genom sina barn.Deras livsperiod mellan 1850-talet och 1920-talet var den stora förÀndringens tid. Det var dÄ Sverige tog de första stapplande stegen mot demokrati. Perioden prÀglades av ojÀmlikhet och stora ekonomiska klyftor. Fattigdomen var allmÀn och utbredd. Utvandringen var omfattande. Flera Är av missvÀxt medförde livsmedelsbrist. PÄ landsbygden var det fortfarande sjÀlvhushÄllningen som höll greppet om vardagen.

De bÄda kvinnorna hade olika uppfostran, förutsÀttningar och levnadsvillkor. Gemensamt för dem bÄda var att de tidigt fick ta ansvar. Det gav en inre styrka och en förmÄga att se lösningar och alternativ nÀr de senare i livet stÀlldes inför utmaningar och konflikter.

Sammantaget födde de tjugofyra barn som all förutom tvÄ nÄdde vuxen Älder.

Det var de bÄda kvinnorna som var respektive familjs sammanhÄllande kitt. Det var de som i det flesta fall var avgörande för den generation de lÀmnade efter sig.


Ebook Free Online "Minsta gemensamma nÀmnare" PDF ePub Kindle


Post a Comment for "[DOWNLOAD] "Minsta gemensamma nÀmnare" by Stig Larsson * Book PDF Kindle ePub Free"